Biblioteca
Col·lecció Biblioteca
El fons de la biblioteca del MuVIM, està format per la unió de quatre col·leccions bibliogràfiques: una adquirida per a formar el seu nucli fundacional de la biblioteca, altres fruit del trasllat de la Biblioteca General de la Diputació al MuVIM, com la col·lecció Alfons Roig i la biblioteca de l'antiga IVEI. Fa uns anys, es va incorporar la de la família Lambert.
24/03/2017

1.- Fons fundacional: està constituït per obres del pensament il·lustrat en edicions històriques, obres del cicle revolucionari, Revolució francesa, Napoleó i expansió francesa a Europa, obres de pensadors liberals i reaccionaris de la primera meitat del segle XIX, etc. Conté un exemplar complet de la primera edició de l'Encyclopédie de Diderot i d'Alembert (amb suplements i índexs inclosos).

2.- La Biblioteca General de la Diputació: formada al llarg de la seua història per les publicacions editades per la Corporació provincial i la Institució Alfons el Magnànim; a més de les obres adquirides al llarg dels anys per a formar la biblioteca de la Diputació de València. Compta amb una interessant col·lecció d'obres de la primera meitat del segle XX de temàtica valenciana: història, societat i cultura; a més d’un important fons antic format per obres impreses en els segles XVI al XIX i gravats solts de vistes dels pobles de la província del segle XIX. Completa aquest fons una interessant col·lecció cartogràfica dels segles XVII al XX.

3.- La Col·lecció Alfons Roig: és la biblioteca del pare Alfons Roig Izquierdo (1903-1987), que va donar a la Diputació de València en 1985. El seu fons és molt variat: filosofia, litúrgia i teologia, literatura, assaig, però sobretot Art modern: manuals, catàlegs d'exposicions, etc. Hi ha una bona col·lecció de material efímer: tríptics, fullets i cartells de les exposicions que es feien, tant a Espanya com a França i altres països europeus, durant la segona meitat del segle XX.

4.- La biblioteca de la Institució Valenciana d’Estudis i Investigació (IVEI):  Es tracta de la biblioteca d'aquesta institució d’investigació que es va formar en els anys vuitanta (en substitució de la Institució Alfons el Magnànim). Reuneix obres de pensament polític-social i cultural que van destacar en l'àmbit internacional durant els anys en què va funcionar la IVEI. Conté, a més, una interessant hemeroteca i un fons fotogràfic que la institució emprava per il·lustrar la revista Debats.

5.- La biblioteca de la família Lambert: està formada per la biblioteca particular de l’arquitecte suís André-Louis Lambert-Perrer (1851-1929) i la del seu fill, l’artista gràfic i pintor André Lambert Jordan (1884-1967). Una família instal·lada a Xàbia en torn a l’any 1920.  Pel que fa a la temàtica, es tracta d’una col·lecció on predominen les obres de la literatura clàssica llatina, obres sobre la història d'Europa, a més de manuals sobre història i tècnica del gravat, història de l'Art i de l'Arquitectura, tot açò amb un variat material gràfic: gravats calcogràfics i xilogràfics, litografies, fotografies, etc.

Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal