En aquesta sessió qüestionarem la vigència d’un feminisme entés com a projecte d’emancipació de caràcter universalista —en plena sintonia amb els propòsits il·lustrats dels quals va partir— que corre, no obstant això, el risc de convertir-se en un model excessivament eurocèntric i totalitzador. Per això tractarem d’oferir una visió panoràmica d’altres realitats culturals que, de forma radicalment diferent a la nostra, lluiten pels drets de la dona i per la igualtat de gènere.
► Pel·lícula 'Kurdistan: la guerra de las chicas’ (Girls War) de Mylene Sauloy, França, 2016.
Accés lliure fins a completar l’aforament.
Les entrades començaran a repartir-se 30 minuts abans en el punt d’informació del museu.
TAULA REDONA
Úrsula Santa Cruz és llicenciada en Psicologia i màster en Polítiques d’Igualtat de Gènere. El seu treball vincula la seua experiència vital com a dona migrant i activista feminista. Especialista en intervenció en violències contra les dones en contextos transnacionals, ha participat en recerques sobre dones migrades, gènere i participació política transnacional.
Esther (Mayoko) Ortega és doctora en Filosofia de la Ciència i màster en Teoria Feminista, forma part de l’equip de recerca en Ciència, Tecnologia i Gènere del CSIC. Feminista i antiracista, va ser cofundadora del col·lectiu universitari Insubmises al Gènere i activista feminista en l’Eskalera Karakola (Madrid). Participa en l’Espacio Afroconciencia.