HUI:
Diumenge 24 de Novembre de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Dimecres 21 de març a les 18:30h
BIG BANG DONES. FEMINISMES EN EXPANSIÓ
ÉSSER I ÚTER. LA MATERNITAT A DEBAT
Orna Donath, Luz Sánchez-Mellado i Eva Millet
Gratuïta
  • Ésser i úter
    Ésser i úter
¿Què significa ser una bona mare? ¿Penedir-se de ser mare no significa no voler als fills. Però, ¿les dones no tenen dret a dir el que senten, a desitjar fugir, escapar de la situació? ¿Quin és el límit per parlar entre el que va poder i no va poder ser? Projecció del film «Amazona» i taula redona posterior amb Orna Donath, Luz Sánchez-Mellado i Eva Millet.

El debat a l’entorn de la maternitat posa de manifest les pressions socials, culturals, identitàries i biològiques que acorralen la dona a l’hora d’abordar la seua condició reproductora. Conceptes com ara conciliació, renúncia, penediment o realització ixen a la palestra d’una controvèrsia encara desordenada que arrossega tabús i malentesos. La maternitat com a opció, la crisi dels vells models familiars i l’existència de formes alternatives d’entendre el seu significat i possibles motivacions són alguns dels temes que es tractaran en aquesta sessió. 

 

► Pel·lícula ‘Amazona’ (Amazona) Clare Weiskopf, Colombia, 2016

¿Què fa que una dona siga bona mare? ¿És necessari renunciar als teus propis somnis quan tens fills? La directora del film tenia 11 anys quan la seua mare va decidir abandonar-la per a anar-se’n a la selva colombiana. Trenta anys després, embarassada, decideix retrobar-se amb ella per a cercar respostes i construir el seu propi concepte de maternitat. Una història fascinant entre dues dones, mare i filla, que ens situa davant el dilema moral sobre els límits de la llibertat i la responsabilitat.

21/03/2018
Afegir al calendari
Activitat gratuïta

Accés lliure fins a completar l’aforament.

Les entrades començaran a repartir-se 30 minuts abans en el punt d’informació del museu.

TAULA REDONA

Orna Donath és sociòloga i autora del llibre Madres arrepentidas. Investiga, des de la Universitat Ben-Gurion del Néguev, sobre la maternitat, el paper de la dona en la societat actual i les pressions i expectatives a les quals fa front. La seua activitat es desenvolupa també en el Hasharon Rape Crisis Center de Raanana, amb dones víctimes d’abusos sexuals.

Luz Sánchez-Mellado forma part de la redacció d’El País des del 1992. Premi Nacional de Periodisme contra Violència de Gènere, actualment col·labora amb RTVE, la revista Harper’s Bazaar i el programa La Ventana de la Cadena SER. Des de maig del 2015, escriu la columna de l’última pàgina dels dijous en El País.

Eva Millet és periodista, autora del llibre Hiperpaternidad, del modelo mueble al modelo altar i col·laboradora habitual del Magazine de La Vanguardia. Després del naixement del seu primer fill el 2002, va començar a escriure sobre temes d’educació i criança. El 2014 va engegar el blog educa2, on comenta notícies i textos sobre actualitat educativa.

Dades

21/03/2018 - 18:30

Lloc

Sala d’actes
ACTIVITATS RELACIONADES
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal