El 1621 escriu Antonio Vivaldi (1678-1741) les seues Quatre estacions. Dos-cents anys després ho farà Astor Piazzolla. Ara podem revisitar eixes dues visions magistrals, aqueixes dos superbes reflexions musicals sobre com el temps canvia la naturalesa al nostre voltant (i a nosaltres amb ella).
A les Estacions de Vivaldi assistim a una enorme vitalitat rítmica, a un afany ocult darrere de cada so per descobrir de forma virtuosista l’alternança entre l’eclosió, la florida i la decadència de la natura. Piazzolla circumscriu aquesta descripció estacional del pas del temps a la Ciutat de Buenos Aires, malgrat haver nascut a Nova Jersey. O potser per aqueixa raó i per les influències rebudes del jazz i de la música contemporània, la manera en la qual aborda la composició del tango no va ser ben rebuda pels més puristes. Però hui, Piazzolla és no sols el gran innovador de la música argentina, sinó un compositor admirat i respectat arreu del món.
Astor Piazzolla (1921-1992)
Completen el programa el Concert en Re Major de G. Torelli (1658-1709) i l'obra per a violí solo, Deserto e luminoso, de V. Roncero (1960), el títol de la qual fa referència, segons el propi autor, a l'alternança dels harmònics en pianísimo —que ens suggereixen absència, distància, quietud: deserto— i luminoso, pel que té de rítmic i expressiu, d’enèrgic.
Vasko Vassilev
Les entrades són gratuïtes i es repartiran (màxim dos entrades per persona) a partir de les 11 h en el vestíbul del museu
Sense entrada no es podrà acceder a la Sala d'Actes
Covent Garden Soloists, agrupació de cambra formada per alguns dels millors músics de l'orquestra de la Royal Opera House Covent Garden de Londres i d'altres orquestres de primer nivell, ha sigut dirigida per directors de la talla de Valery Gergiev o Bernard Haitink, entre molts altres. El seu concertino des de 1991, Vasko Vasilev, desenvolupa una brillant carrera amb grans èxits i elogis de la crítica especialitzada. Vasko Vassilev toca amb un violí Amati de l'any 1705. Vicent Campos Campos, trompeta, ha actuat com a solista amb les principals orquestres i grups del panorama musical espanyol i ha gravat diversos discos com a solista de diferents agrupacions de càmera. En l'actualitat continua desplegant una carrera internacional com a solista de trompeta per Europa, Amèrica i Àsia. Per la seua banda, Miguel A. Navarro Gimeno, director, ha dirigit diverses orquestres com ara l’Orquestra Filarmonia d’Oviedo, l’Orquestra Filharmònica de Tessalònica (Grècia), l’Orquestra Simfònica de Yucatán (Mèxic), The Baltic Neopolis Orchestra (Polònia), Kalisz Philarmonic Orchestra (Polònia) o The London Covent Garden Soloists (Regne Unit), amb els quals ha realitzat diverses gravacions i concerts a Espanya, Bulgària, Alemanya, Singapur, Regne Unit, Vietnam, Mèxic, Argentina, Canadà, Grècia, Polònia, Filipines, Malàisia i Tailàndia. Des del mes de novembre de 2022 és director titular de la Covent Garden Soloists Orchestra a Espanya.