HUI:
Dissabte 09 de Desembre de 2023 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Diumenge 26 de novembre | 12 hores
Concerts al MuVIM
A propòsit de Francisco Tárrega
Concert de guitarra a càrrec de José Luis Ruiz del Puerto
Gratuïta
'A propòsit de Francisco Tárrega' és un concert de guitarra a càrrec de José Luis Ruiz del Puerto, amb partitures del mateix Francisco Tárrega (1852-1909), María Linnemann (1947), Lisanella Gentilli, Mº Dolores de Goñi (1813-1892), Claudia Montero (1962-2021), Sylvie Bodorova (1954) i T. Marco (1942).
Si la guitarra és reconeguda mundialment com una inequívoca icona musical de la nostra cultura, Francisco Tárrega és el valencià que millor ha situat en el mapa internacional este instrument i esta terra. Tárrega ha sigut, sens dubte, el gran «culpable» del renaixement de la guitarra en el segle XX. Intèrpret i compositor, el seu llegat ha arribat fins als nostres dies de manera clara, influint en compositors i intèrprets de successives generacions. És en les peces menudes, romàntiques i d'inspiració intimista on trobem el millor del seu esperit musical, senzillament perquè aporten uns nivells de llibertat expressiva innovadors per al moment en què van ser compostes.
 
Precisament, i a propòsit d'aquesta clara influència, presente un programa musical amb el qual vull que la seua música servisca de pòrtic a una selecció de partitures que reflectisquen, de manera més o menys evident i explícita, la manera o l'esperit tarreguià. No són obres «conseqüència de», sinó que vull pensar que, en el moment de la composició, la «picadeta d'ull» a Tárrega va poder estar present. Esta excusa extramusical em serveix de fil conductor per a elaborar un programa singular, en el qual la selecció d'obres —principalment de les compositores que incloc— aporten al seu torn un variat cresol d'estils compositius en els quals batega un vetlat romanticisme.
26/11/2023
Afegir al calendari
José Luis Ruiz del Puerto
José Luis Ruiz del Puerto és considerat un dels més ferms valors dins del panorama guitarrístic contemporani espanyol. La seua àmplia dedicació a la difusió de la música espanyola i la seua cerca incessant de nous repertoris per a la guitarra li han valgut el reconeixement internacional: «és un vertader ambaixador cultural espanyol», ha dit d’ell la revista Clasical Guitar.
 
La figura del compositor Llácer Pla, amb el qual va estudiar anàlisi musical i tècniques de composició, va exercir una notable influència en el seu desenvolupament estètic i musical i va despertar el seu interés cap a la música contemporània. En este terreny ha recollit importants èxits: ha propiciat la creació de nous repertoris, ha dirigit diverses col·leccions de música i nombrosos compositors li han dedicat les seues obres. Ha realitzat l'estrena absoluta de més de 40 obres concebudes per a solista, altres cambrístiques i sis concerts com a solista amb orquestra, enregistrant moltes d’elles per primera vegada. És també director artístic de les «Jornadas Internacionales de Guitarra de Valéncia», director de la Fundación Alhambra Guitarras i docent en el Conservatori Municipal José Iturbi de València. Toca amb una Guitarra Alhambra model José Miguel Moreno i cordes Sonata Forté de RC Strings.
Activitat gratuïta. Aforament llimitat

Les entrades podran arreplegar-se una hora abans del començament del concert.

Dades

26/11/2023 - 12:00

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal