HUI:
Dissabte 30 de Setembre de 2023 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Diumenge 25 de setembre a les 12 h
CONCERTS AL MuVIM
Compositors espanyols en París
A càrrec d'Adriana González (soprano) i Jorge Giménez (piano)
Gratuïta
Fit for English speakers
  • Jean Béraud, "Une Avenue Parisienne» (ca. 1880)
    Jean Béraud, "Une Avenue Parisienne» (ca. 1880)
Música d'Isaac Albéniz (1860-1909), Ferran Jaumeandreu i Obradors (1887-1945), Henri Duparc (1848-1933) i Enric Granados (1867-1916) interpretada per la reconeguda i llorejada soprano guatemalenca Adriana González i el pianista valencià Jorge Giménez Pérez.

El marc cronològic d'aquest concert abasta els últims anys del segle XIX i els primers del XX, quan els grans compositors espanyols es van veure obligats a viatjar a París —capital mundial de les arts en aquells dies— per a prosseguir els seus estudis o impulsar les seues carreres professionals. En eixos anys es van reunir en París gran quantitat d'importants compositors que es van aconsellar i van influenciar-se els uns als altres: francesos a espanyols i viceversa. La collita musical d'aquells anys va ser esplendorosa. Baste recordar alguns dels compositors que van viure en París en aquells anys: Debussy, Poulenc, Duparc, Dukas, Fauré —entre els francesos— i, entre els espanyols, Albéniz, Falla, Turina, Granados o J. Rodrigo.

 

Adriana González, soprano

 

Adriana González, soprano. Natural de Guatemala, va finalitzar els seus estudis musicals el 2012. El 2019 va guanyar el primer premi del concurs Operalia, així com el Premi Pepita Embil de sarsuela. Ha rebut altres distincions, com el Prix Lyrique du Cercle Carpeaux, el premi Bel Canto 2012 del Festival della Canzone Italiana, el tercer premi del Concurs Internacional de Canto Veronica Dunne 2016, el primer premi del Concurs Otto Edelmann 2016, el premi Oper Burg Gars a Viena i el segon premi del Concurs Tenor Francesc Viñas 2017, juntament amb sis premis extraordinaris. Entre els seus pròxims projectes figuren rols com la comtessa (Le nozze di Figaro) a Frankfurt i Luxemburg, Mimì (La bohème) en Toulon i Tòquio, Juliette (Roméo et Juliette) a Houston, i Micaëla (Carmen) en l'Opera National de Paris. En 2019 va signar contracte amb el segell Audax Rècords, amb el qual ha publicat, al costat del pianista Iñaki Encina Oyón, el CD Dussaut & Covatti, amb obres d'aquests compositors francesos.

 

Jorge Giménez Pérez, piano

 

Jorge Giménez Pérez, piano. Pianista i director d'orquestra, nascut a València. Amb gran projecció internacional, col·labora de manera contínua com a pianista i director en teatres com l'Opera National de Paris, el Teatre de la Monnaie de Brussel·les, el Palau de les Arts de València o el Festival d’Aix en Provence. Ha sigut guardonat en nombrosos concursos pianístics com el Ciutat de Carlet, Internacional de Panamà, Societat de concerts d'Alacant o Infanta Cristina. Destacat pianista de cantants, ha tocat al costat d'artistes de la talla de Plácido Domingo, Celso Albelo, Nancy Fabiola, Piotr Beczala, Ainhoa Arteta, Lenneke Ruiten, Violeta Urmana i altres. Apareix regularment en enregistraments per a Radio France, Ràdio Clàssica RNE, Medici.tv i altres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Je dis que rien ne m'épouvante (Georges Bizet)
    Je dis que rien ne m'épouvante (Georges Bizet)

Les entrades són gratuïtes i es repartiran (màxim dos entrades per persona) a partir de les 11 h en el vestíbul del museu

Sense entrada no es podrà accedir a la Sala d'Actes

Cal dur correctament posada la mascareta durant tot el concert per raons de seguretat preventiva

Cal estar assegut i no moure la cadira del lloc durant tot el concert

 

Dades

25/09/2022 - 12:00

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal