Del
Diumenge
9
Juliol
al
Diumenge
1
Octubre
2023
20
00
Art Urbà
El joc
Dridali
Gratuïta
L’obra de Dridali se centra en la creació de rostres de persones amb un estil hiperrealista que el caracteritza, emprant principalment la tècnica de l'esprai acompanyada de la pintura plàstica. La seua obra no és només una simple reproducció d’una fotografia, sinó que busca representar l’expressió perfecta de la persona retratada i convertir l’espai públic en un espai de reflexió.
‘El joc’ busca eixa reflexió a partir de l’experiència d’uns amics a un barri obrer i humil de Windhoek, la capital de Namíbia, on els xiquets els animaren a descobrir “el seu joc”, que consistia, simplement, a saltar sobre un neumàtic, que feien servir de trampolí, per a impulsar-se i fer una tombarella en l’aire. Una narració i unes fotografies que, en paraules del mateix Dridali, “em van fer sentir molt identificat amb el que jo havia viscut i amb el que volia transmetre en la meua obra, malgrat que les diferències culturals són molt notables”.
L’artista valencià considera que “les noves generacions estan sofrint les conseqüències d’una societat cada vegada més artificial i ambiciosa que utilitza la pantalla per a callar el plor, creant limitacions i fent als xiquets i xiquetes cada vegada més insegurs i menys lliures”. De la necessitat de reivindicar el joc “com espai de llibertat, experimentació i aprenentatge” naix aquest mural que es podrà visitar al vestíbul del MuVIM fins al 10 de setembre.
Fotografia de Jesús Amable Gil Altaba
9/07/2023 a 1/10/2023
Afegir al calendari
Dridali
Adrián Mateo (Dridali) (València, 1995). És un artista plàstic i muralista. Va començar la seua trajectòria artística l'abril del 2017 i, el que va començar com un hobby, s'ha convertit en la seua forma de vida. És graduat en Mestre en Educació Primària per la Universitat de València i va ser en el seu període universitari quan va descobrir la pintura mural. La seua obra es pot trobar en diferents localitats d'Espanya i països com ara França, Suècia, Andorra, Alemanya, Kosovo o Sri Lanka. Els últims anys ha dut a cap diferents projectes educatius en diverses escoles de València, el Marroc i el Senegal, on l'art es converteix en una eina d'inclusió social.
Lloc
Vestíbul del Museu