La pel·lícula planteja, des d'un punt de vista educatiu, la dicotomia entre les accions que encaminen la societat en l'amor cap a la vida, i les que contribueixen a destruir-la.
La peça, coproduïda per l'Associació Sura i Naniwa amb la col·laboració dels ajuntaments de Paiporta, Massanassa i Benetússer, forma part del programa d'educació emocional que fa servir com a metodologia l'Aprenentatge Servei. Aquest mètode consisteix en aprendre un contingut teòric determinat i portar-lo a la pràctica en benefici de la societat per apoderar els i les joves, i realitzar pràctiques de transformació social profundes i reals.
En el cas del documental 'Soc perquè som', el contingut és una reflexió sobre la dicotomia 'visca la vida' front a 'visca la mort', on en un costat de la balança es posen les guerres, la desigualtat, la injustícia, el consumisme o el masclisme i totes aquelles accions quotidianes que els promouen, mentre que a l'altre costat es col·loquen el suport mutu, el respecte, l'humanisme, i tot allò que en el dia a dia afavoreix a la justícia social, el respecte, la dignitat, la llibertat i el ple desenvolupament de l'ésser humà.
El programa d'educació emocional i d'Aprenentatge Servei es va desenvolupar durant el passat curs a les tres localitats participants, amb l'objectiu de servir de reforç per a xiquetes i xiquets amb dificultats socials, econòmiques o familiars.