HUI:
Diumenge 23 de Juny de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Del 29 de febrer al 2 de juny
exposició temporal
Trames
Pablo Quesada
Gratuïta
Partint de la idea que l'espai que envolta als éssers vius es troba íntimament lligat a la seua existència i determina la seua activitat, Pablo Quesada (València, 2001) tracta de fer-ho plàsticament visible mitjançant complexes trames pictòriques que són traducció dels ritmes que adverteix en les relacions dinàmiques intercorporals.

El seu interés per aprofundir en el reconeixement d'eixes relacions d'una manera substancial, al marge de detalls anecdòtics o aspectes narratius, fa que duga a terme un exercici de buidatge de les fotografies en les quals s'inspira, despullant visualment els seus motius, la qual cosa permet considerar la seua conducta com una sort de des-pintura (per emprar aquest expressiu terme posat en circulació per Perejaume) que alguna cosa recorda a moltes de les composicions sintètiques, espacials, de Vieira da Silva (1908-1992). Bona part de les superfícies dels seus quadres les aconsegueix eliminant els pigments que prèviament ha aplicat, en una permanent operació d'addició/sostracció mitjançant la qual tracta de revelar la clau dinàmica i relacional de les situacions que obté de les fotos; d'ací la rica gamma de matisos i textures que apareixen en les seues teles.

Pintar l'invisible, com és el seu propòsit, implica anar descobrint-lo treballosament, sense una idea preestablerta del resultat final. Descobriment que atén el que li ofereix la imatge (la de partida i la que successivament va sorgint sobre el llenç), amb una manera de procedir absolutament intuïtiva.

L'audiovisual que acompanya a les seues pintures en aquesta exposició vol mostrar, a través de les ondulacions de l'aigua, eixe espai que envolta als cossos i que en el medi aquàtic es fa perceptible. Un camp d'experimentació, i de revelació, que brinda al visitant, ja des de l'entrada, una clau per a entendre els interessos d'aquest jove artista.

Víctor Zarza

Comissari

 

29/02/2024 a 2/06/2024
Afegir al calendari
Pablo Quesada

Pablo Quesada Miranda (València, 2001) està cursant en l'actualitat l'últim any de Grau en Belles Arts a la Facultat de Belles Arts de Sant Carles (Universitat Politècnica de València). Gràcies a la concessió d'una beca SICUE, en aquests moments es troba a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid. Anteriorment, entre 2019 i 2022, va realitzar estudis a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (UPV).

Ha participat com a artista en diferents exposicions col·lectives com ara Explorar (Galeria Sarao Studio, Ferrol, A Coruña, 2023); Revenant (Galeria Est-Art, Alcobendas, Madrid, 2023); i en la itinerant derivada del "Certamen Lapayeses del Río" (2023). Ha comissariat l'exposició Dentro Fuera (Galeria Maika Sánchez, València, 2023) on es tractava de donar visibilitat a les noves generacions d'artistes valencians.

Actualment és beneficiari d'una residència artística P.O.M. al Centro de Cultura Contemporánea Condeduque (Madrid), dins del col·lectiu "SujetoHabitante".

Aquesta que ara es presenta al MuVIM és la seua primera exposició de caràcter individual.

  • Sala Jerònima Galés
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal