A més a més, el seu treball, així com la seua personalitat i la seua forma de vida, ha tingut, i té, un profund impacte en l'empoderament femení i en la lluita per la igualtat al seu país. Intel·ligent, decidida, treballadora i incansable. Invulnerable per la seua força com a dona i immortal pel llegat de la seua obra.
Conscient del poder de l'art i de la cultura, advoca i treballa incansablement per un canvi en la societat panamenya a través de la Fundació Olga Sinclair. Un canvi que ha de produir-se, i ella n'és molt conscient, a través de l'educació, per a aconseguir modificar, des de la més tendra infància, els comportaments masclistes i racistes. I alliberar els panamenys dels seus prejudicis i generar un vertader canvi social al país. Perquè Sinclair sap perfectament que només l'art i la cultura són capaços d'obrir la ment i d'estimular la imaginació de les persones per a poder, així, desfer-nos de rígides normes i comportament heretats que no fan una altra cosa que limitar el desenvolupament, l'evolució i la transició a una societat millor, més igualitària i lliure de qualsevol tipus de violència.
"Llàgrimes roges" és l'obra que Olga Sinclair ha creat per al Vitrall del MuVIM a fi de commemorar el Dia Internacional de la Lluira conta la Violència de Gènere. Una gran taca d'un impactant i potent color roig que representa el dolor de totes les dones que sofreixen la gran xacra social que és la violència conta les dones. Però alhora, també simbolitza un punt final, un "s'ha acabat", perquè si hi ha dones que pateixen, també n'hi ha, moltes més, que lluiten dia rere dia per a posar fi a aquesta epidèmia silenciosa.
El roig de les llàgrimes de Sinclair estimula tots els nostres sentits, perquè com deia Voltaire, sense sentits no hi ha memòria. I sense memòria, mai no hi haurà canvi social. A través d'aquesta intervenció d'una impactant força gestual, Olga Sinclair posa el poder del seu art, i les seues "Llàgrimes roges", al servei del canvi social i de la lluita conta la violència masclista. El compromís del seu llegat artístic continua, i continuarà, inspirant les generacions futures per a seguir treballant per un món igualitari i lliure de violència de gènere.
Naix a la ciutat de Panamà el 1957 i inicia la seua carrera artística molt prompte sota la tutela de son pare, el mestre Alfredo Sinclair Ballestero. Ingressa a l'Escuela de Artes Aplicadas y Oficios Artísticos de Madrid (Espanya) el 1976, on estudia Belles Arts i rep instrucció de dibuix clàssic. Tres anys més tard torna a Panamà per a estudiar disseny d'interiors a la Universidad Santa María La Antigua.
Torna a Europa on desenvolupa estudis d'investigació artística a Londres, i viu després a Bolívia i Indonèsia on naixen les seues filles. La seua pintura es projectarà a Amèrica, Europa i Àsia en més de cinquanta exposicions individuals, entre les quals en podem destacar la seua Retrospectiva al Palazzo Medici Ricardi (Florència), Royal National Gallery (Amman) i Casa de América (Madrid), i participa simultàniament en més de dues-centes mostres col·lectives per diferents ciutats dels tres continents.
Sempre preocupada per les causes socials, en particular per l'educació de la infància, l'any 2010 crea la Fundació Olga Sinclair, el propòsit de la qual és incentivar en els xiquets valors com ara el respecte i la tolerància cap als altres a través de l'expressió artística i de l'amor a la cultura.
Fins a la data, la Fundació ha pintat amb més de 85.000 xiquets a Panamà i en nombroses parts del món i va obtenir el Guinnes World Record per haver aconseguit la major quantitat de xiquets pintant alhora. En la seua extensa carrera, Sinclair ha rebut nombrosos premis, homenatges i reconeixements, com el recent Premio Iberoamericano a las Artes y a las Ciencias per la Fundación Carlos III a Madrid, i el Doctorat Honoris Causa de la Universidad del Caribe a Panamà. Des de 2014 és Ambaixadora Cultural del Govern de la República de Panamà.