HUI:
Dimecres 28 de Febrer de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Fins al 4 de juny
Exposició temporal
L'amor està en la lletra. Quadern de sonets
Begoña Jordá
Gratuïta
El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) inaugura l’exposició «L’amor està en la lletra. Quadern de sonets», una mostra de l’artista i dissenyadora Begoña Jordá (Universitat Politècnica de València), comissariada per Olga Ampuero i Jimena González-del Río (Universitat Politècnica de València). La mostra podrà visitar-se des del 23 de febrer fins al 4 de juny de 2023.

«L’amor està en la lletra. Quadern de sonets» constitueix un conjunt d’obres que conjuguen un estil d’il·lustració expressiu amb les tècniques digitals pròpies del disseny gràfic, donant lloc a uns sonets il·lustrats i dissenyats que ens transporten a un espai il·lògic, irracional, oníric. Segons la mateixa Begoña Jordá, «en aquests sonets il·lustrats no trobem quartets o tercets, sinó il·lustracions d’objectes i textures; lletres, paraules i frases; masses de color; i, en definitiva, una composició orquestrada al mil·límetre per a ajustar-se a les necessitats expressives que tinc com artista i dissenyadora».

Il·lustració de Begoña Jordá

Jordá parteix del dibuix a mà per a passar, posteriorment, al tractament digital de les obres que constitueixen aquest repertori de versos gràfics. Les il·lustracions prenen com a punt de partida les vinyetes de Richard Gans, fundador de la impremta i fundació tipogràfica que porta el seu nom, especialment centrades en la temàtica decorativa i fúnebre. L’artista cerca així homenejar i mostra la seua admiració cap a Gans per la seua contribució a la història del disseny i la tipografia.

Per la seua banda, els texts provenen de la mà del tipògraf i poeta Damià Rotger Miró, extrets del seu llibre Lletrescades, publicat per l’editorial Campgràfic. Gràcies a ells, l’artista ha trobat el component semàntic i lingüístic perfecte per a explorar i aprofundir en la potencialitat expressiva de la tipografia com a recurs plàstic en el disseny i l’art.

Il·lustració de Begoña Jordá

 

23/02/2023 a 4/06/2023
Afegir al calendari
Begoña Jordá

Begoña Jordá és doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Catedràtica de la mateixa universitat, fa més de trenta anys que treballa en el suport tradicional del cartell com a element de comunicació de les marques corporatives i com a mitjà d’expressió de l’art. Recentment va ser guardonada en la Biennal Iberoamericana de Disseny, premi que es suma a la resta de guardons que reconeixen la seua carrera i producció artística com el Premi Clap Platinum Internacional, el Premi Nacional Anuaria Oro o el Premi Nacional de Pintura de la Ciutat de Dénia.  Les seues obres han estat seleccionades per a formar part de nombroses mostres, entre elles «De la Bauhaus a la Salomé», una exposició que va poder visitar-se al MuVIM el darrer any.

 

  • Sala Jerònima Galés
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal