«Temps i Matèria» cerca apropar l'artesania contemporània al públic general i reflexionar al voltant de com, junt amb el disseny, l'artesania té un camí vàlid de desenvolupament i, especialment, de permanència de materials, tècniques i processos d'elaboració. Aquesta mostra, que podrà visitar-se fins al 13 d'octubre al Cub i l'Aparador del MuVIM, té per títol «Crafting connections: Exploring collaborations in contemporary crafts».
La matèria alberga espais que són compresos per usuaris distints. Aquesta és testimoni de dissenyadors, artesans, artistes, creadors i comunicadors, llocs d'interlocució complexos que es fonen per a mostrar la capacitat que té l'èsser humà de modificar-la. És un espai obert a dialogar amb la matèria, una eina que ens duu de vegades a llenguatges tradicionals, suntuaris, de vegades disruptius o tecnològics. L'artesania multifacètica contemporània alberga disciplines diverses que requereixen metodologies més complexes, noves estructures de treball i acords però, sobretot, un pensament més obert sobre allò que tradicionalment entenem com a artesania.
Aquesta mostra representa en ella mateixa, des del comissariat fins a la producció, un exercici de converses entre professionals que mostra la col·laboració com l'eix de l'artesania. L'origen de la paraula és del llatí «collaborãre» que significa treballar junts. L'artesà tradicional evoluciona i es fa valdre d'altres ferramentes o d'un equip composat per experts en disciplines distintes que es reparteixen tasques i rols i es presten ajuda recíproca i coordinen esforços per tal d'abastar l'objectiu previst. Són bases essencials de la col·laboració un esperit de cooperació entre els integrants i els valors de la solidaritat i la corresponsabilitat en la tasca assumida. La col·laboració és un element fonamental en la construcció de les comunitats humanes.
La mostra i les activitats paral·leles estan comissariades per Estudio Savage.