Són algunes de les preguntes a través de les quals es genera la base narrativa d’aquest mural. Violència obstètrica, colonial, simbòlica, institucional, laboral, econòmica, psicològica, laboral… «No només fan mal els colps», com diria Pamela Palenciano. En un model social construït sobre l’anul·lació de les dones com a subjectes jurídics, socials i polítics, encara queda molta feina de prevenció, d’acció col·lectiva i de reparació. ¿Serà possible treballar entre totes, a través de l'acompanyament i l’empatia, i assenyalar que darrere n’hi ha més responsables que només els agressors amb noms i cognoms?
Maria Martínez, Galletamaria, és Llicenciada en Belles arts (UPV) i Especialista Universitària en Il·lustració (UPV). Va estudiar Concept art per a videojocs i animació (Escola Joso, Barcelona) i actualment cursa el Cicle Superior d'Artista Fallera i Escenografia (IES Benicalap, València).
Participant en projectes d'autoedició i mural com a Aixella Fanzine o Fentlamà, dedica part de la seua producció al còmic, participant com a col·laboradora en publicacions d'Editorial Camacuc i dibuixant ara mateix una novel·la gràfica, amb guió de Parole de Queer, que veurà la llum en 2024. Creadora també del projecte de sèrie d'animació Bloody Dogs en fase de finançament.
Com a muralista i il·lustradora, desenvolupa diferents temàtiques de caràcter social que compagina amb projectes comercials. Manté un estil que es nodreix de les diferents disciplines en les quals treballa, amb punts en comú entre el gràfic, el sintètic i l'orgànic. Ha participat últimament en festivals com Muro Crític (Càceres), Hola Utopia (Hanover), Millerntor Gallery (Hamburg), o Dons de Ciència (València).