HUI:
Diumenge 14 de Juliol de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
De 15 de maig a l'1 de setembre
exposició temporal
Els 15 anys d'Equipo Límite
Cuqui Guillén i Cari Roig
Gratuïta
El Pop Art és un corrent artístic sorgit als Estats Units en la segona meitat del segle XX des d'on va arribar a Europa i posteriorment a la resta del món. Una reacció a l'opulència de la nova manera de vida, el somni americà, de la II post –Guerra Mundial. Auge i desenvolupament de la publicitat, el consum i la tecnologia i un art que mira tot això entre l'admiració, acceptació i la crítica i el rebuig.

Cari Roig i Cuqui Guillén, dues artistes valencianes, van formar i treballar el grup artístic conegut com l’Equipo Límite. Cari i Cuqui van ser les components de l’Equipo Límite des del 1987 fins al 2002, quinze anys que marquen el final del segle XX i el principi del XXI, i que les convertiria en l’últim grup artístic que es dedicarà al Pop Art en la ciutat de València.

S’iniciaren en la pintura amb estratègies pròximes al collage mitjançant cites i apropiacions d’imatges de la cultura popular per a posteriorment consolidar-se amb una producció de major elaboració pictòrica. Les seues creacions posseeixen clares referències pop on destaca la ironia, el sentit de l’humor i unes composicions i cromatisme de gran impacte visual. Han sigut rescatadores d’imatges de la memòria col·lectiva, sempre a favor del feminisme, de la llibertat sexual i, especialment, de la llibertat creativa. Des del 2002 treballen individualment.

Durant la seua trajectòria les seues obres no sols tenen la marca del Pop internacional amb el qual s'inicien, sinó que elles el converteixen també en nacional i local. Les seues imatges ho confirmen i aquesta exposició pretén mostrar-ho. Pop made in Espanya, Pop made in València. Cal veure-ho, cal revisar el passat per a comprendre el present de l'art. Aquest és el motiu d'aquesta exposició.

 

15/05/2024 a 1/09/2024
Afegir al calendari
Equipo Límite

Cuqui Guillén i Cari Roig van ser les components de l’Equip Límite des de 1987 fins a 2002. Es van llicenciar a la Facultat de Belles Arts de Sant Carles, Universitat Politècnica de València, Espanya, el 1990.

L’Equip Límite compta amb obres en museus com ara el Salvador Allende (Santiago de Xile), en fundacions com Chirivella Soriano, Argentària, la Caixa (Madrid) i en nombroses col·leccions particulars. Va rebre beques com ara l’Alfons Roig, València, i la de The Pollock-Krasner Foundation, New York. Va realitzar exposicions a València, Madrid, Barcelona, Mallorca, Cadis, Cartagena, Múrcia, París, Mèxic, Buenos Aires, Xile, São Paulo, Taiwan, Montevideo i Eslovènia. Des de 2002 treballen individualment.

 

Lloc

Sala Parpalló
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal