HUI:
Divendres 09 de Desembre de 2022 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Des del 9 de juny de 2022
Exposició temporal
La protecció de l'aigua
Mik Baro
Gratuïta
A nivell estètic, el mural presenta un viatge pels diferents escenaris en els quals l'aigua (o l'absència d'ella) es presenta en forma de catàstrofe. Des de les sequeres tant en cultius com en entorns salvatges, passant per inundacions i tsunamis, tot narrat a través d'una massa d'aigua en moviment, fins a l'escena final on se'ns mostra que el poder de revertir la situació és a la nostra mà: Una mà tancant una aixeta. Un acte tan senzill i alhora tan profund. Entendre que la nostra responsabilitat i la nostra capacitat de decisió individual és en benefici d'un col·lectiu: tot el planeta.

L'aigua és un recurs únic. És la base de la vida. També és fonamental per al desenvolupament econòmic, social i mediambiental. És un recurs abundant (el 70% del planeta és aigua) i alhora escàs (només el 3,5% és aigua dolça).

Des d'un punt de vista egoista, tots els humans necessitem quantitats suficients d'aigua potable per a garantir la nostra supervivència i higiene. És el bé més preuat preservar la nostra salut i benestar. Des d'un punt de vista mediambiental, l'aigua és la pedra angular sobre la qual s'assenten els ecosistemes, la biodiversitat, la fertilitat dels sòls o el clima.

Si les masses d'aigua desapareixen, disminueixen o s'alteren, l'equilibri natural es veurà afectat. Desastres naturals com sequeres, tsunamis o inundacions es podrien succeir sense control al voltant de tot el planeta, provocant desproveïment, infeccions, fams o fins i tot la desaparició de milers d'espècies.

Per contra, una gestió sostenible és la millor arma contra el canvi climàtic. Utilitzar l'aigua de manera eficient contribuirà a l'equilibri mediambiental i a generar reserves per al futur. Administrar els nostres recursos hídrics de manera adequada és a les nostres mans. Aqueix és el missatge més directe d'aquest mural.

La forma en la qual protegim l'aigua determinarà la forma en la qual es gestione i es repartisca. Només així aconseguirem que l'aigua no siga una peça en un museu.

9/06/2022 a 20/11/2022
Afegir al calendari

Lloc

Exteriors del museu
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal