HUI:
Dimecres 27 de Octubre de 2021 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
22 d'octubre (19h)
Projecció
Big Bang Morea
Documental sobre l'artista José Morea i col·loqui posterior
Gratuïta
  • Big Bang Morea
    Big Bang Morea
El novembre del 2020 va faltar el pintor valencià José Morea, a qui el MuVIM li va dedicar una exposició a finals del 2019. Ara, un documental dirigit per Pedro Uris rememora la vida i obra del malaguanyat artista.

José Morea va ser un gran renovador del llenguatge pictòric de finals del segle XX. Amb la seua obra experimentava i arriscava sempre, fidel reflex d'una existència nòmada i aliena a eixa idea que la distància més curta entre dos punts siga la línia recta, que pot ser molt certa si parlem de geometria però que resulta molt més dubtosa si del que es tracta és de la vida i de l'art. O de l'art de la vida.

Les influències de l'estètica japonesa o de l'art egipci antic —tan visibles en l'obra que va exposar en el MuVIM—, les seues natures mortes provocadores o la seua sèrie mitològica romana són fites creatives i jalons d'una trajectòria vital i artística transhumant, pròpia d'una «activista de la vida i de l'art» —com ho va definir Juan Lagardera— i d'un artista inquiet i feroçment lliure, «amb aqueixa llibertat que dóna la gran fúria de viure», segons deia Joan Carles Martí.

Mort ara fa un any —«la mort la tinc assumida, l'he vista molt», deia—, el MuVIM li va dedicar un exposició en 2019 amb el títol «Moreatón». I ara presenta Big bang Morea, un documental dirigit per Pedro Uris que rememora la vida i obra de l'artista. En el documental, un equip realitza una visita al domicili del pintor, a Chiva, a la recerca d'un punt imaginari en el qual s'ha concentrat tota la seua obra.

La peça documental serà presentada pel seu director i, després de la projecció, hi haurà un breu col·loqui.

22/10/2021
Afegir al calendari
Entrada gratuïta. Aforament limitat

Les entrades es poden recollir en el Punt d'Informació situat en el vestíbul del museu des de les 18 h.

Fitxa tècnica

BIG BANG MOREA - Espanya. 2021. Documental. Color.

José Morea, Pedro Uris, Maribel Bravo, Reyes Belvis.- Director: Pedro Uris. Guion: Pedro Uris. Imatge: Sergi Sanz. So: Alberto Abenza. Música: Raquel G. Cabañas. Producció: Inma Fernández / Homo Videns Produccions. 76 min.

Dades

22/10/2021 - 19:00

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal